Hoeveel objecten kocht Stad uit het kunstenfestival PLAY? (deel 2)

De gazetten van 16 november (en ook WTV) waren het er roerend over eens met de burgemeester:  Stad kocht twee kunstwerken.  Het ging om een “Modified Social Bench” ven Jeppe Hein  aan de Leieboorden (de kleinste van de twee) voor een bedrag van 50.000 euro.  (De schepen van cultuur An Vandersteene gewaagt van 40.000 euro.)  En verder de muziekinstallatie “Sing Sing”van Frederik Van Smaey aan het muziekcentrum  Track voor 25.000 euro.

Enkel “Het Nieuwsblad” heeft die prijzen vermeld.
En geen gazet die de burgemeester eventjes corrigeert.  Zoals u hier eerder al kon lezen kocht stad ook  nog een onderdeel van dat “Bed” op de Grote Markt en de “”Manifest Destiny”  (de air bag) aan de noordelijke Broeltoren.
Tevens moeten we nog aanmerken dat Stad ook van plan is om het project “Brick Play” (een tegelgewelf) van het architectenbureau MAP uit Barcelona permanent ter stede te installeren.

De burgemeester heeft het blijkbaar nog even gehad  over het bestede investeringsbudget voor het kunstenfestival PLAY.
Slechts één gazet (Het Nieuwsblad)  maakt daar gewag van. 
Het zou gaan om een bedrag van “meer dan 1 miljoen”.  Dat zegt niet veel.  (En is er waarlijk nu al een eindafrekening??)
Er is trouwens een onderscheid te maken tussen  het zgn. projectbudget en het investeringsbudget.  In de loop van dit en vorig jaar zijn die bedragen ook vaak gewijzigd.   Volgens onze laatste gegevens heeft men voor het festival resp.  1.254.848 euro en 332.000 euro uitgetrokken.
Stad zelf zou maximaal 600.000 euro uitgeven, maar we weten bijv. niet of alle personeelsuitgaven en reiskosten hierin zijn vervat.
Naast projectcoördinator Karen Wulgaert (die al van midden vorig jaar aan de slag is) , de twee curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck,  de algemene leiding  (de ambtenaar Nils Vanantwerpen) was er nog een heel groot leger van waarlijk vele tientallen (stads)medewerkers in de weer.

Welke ‘externaliteiten’  zijn er zoal in rekening gebracht? ( Die prachtig uitgegeven catalogus bijvoorbeeld.)  Hoe staat het met de sponsoring of subsidiëring van andere overheden, instellingen, organisaties, particulieren ?
Het is wachten geblazen op een uitvoerige, gedetailleerde eindafrekening.

P.S.
Voor de goede orde moet men er dit  altijd aan toevoegen:  
kortrijkwatcher heeft niets tegen PLAY.
We houden wel van juiste en volledige transparantie over wat Stad doet met ons belastinggeld..