De watertaxidienst “Blue Velvet” op de Leie komt zo…(2)

Volgende donderdag om 14 uur wordt de boot te water gelaten, aan de brug tussen Wevelgem en Lauwe.
Later op 10 en 11 april gebeuren proefvaarten. Officieel start de watertaxidienst evenwel pas en tegelijk met de opening van het grootse evenement (soort stadsfestival) genaamd “De Grote Verleieding” en dat is op 23 mei.
In afwachting kan men alvast (ook tijdens de week) de boot huren voor twee of vier uur. Zonder stuurman kost dat resp. 60 of 90 euro. Er is plaats voor zes personen. Aangezien de boot geen vijf meter lang is en maximaal 20 km per uur haalt is een vaarbrevet niet echt nodig.

De watertaxidienst zelf zal enkel werken op zaterdag en zondag.
Er zijn zes stopplaatsen voorzien: de brug tussen Lauwe en Wevelgem, de brug tussen Marke en Bissegem , het museum Texture aan de Noordstraat, de Collegebrug (vlakbij bar Amorse), de plezierhaven in Kuurne en de Banmolens van Harelbeke.
De boot heeft een vast ponton dichtbij de Broeltorens.
De watertaxi “Blue Velvet” oproepen kan op het GSM-nummer 0497-06 29 00.
Kostprijs tussen twee stopplaatsen is 2,5 euro pp.