Jean-Pierre Rondas mocht niet komen spreken op Kortrijkse 11 juli-viering

In het laatst verschenen nummer van de online-burgerkrant “Nieuw Pierke” (nr. 158, 5 augustus) kan men een variant van de tekst lezen die Jean-Pierre Rondas heeft uitgesproken op de 11 juli-vieringen in Hove, Haaltert, Oudenaarde, Ekeren en Bilzen.

In voetnoot meldt de auteur dat hij door “de” N-VA-schepen van Kortrijk (wie?- er zijn er drie…) ooit is uitgenodigd “om deze gedachten te willen ontwikkelen ” op de 11 juli-viering van Kortrijk. Maar: “de Kortrijkse burgemeester heeft er persoonlijk anders over beslist en heeft de uitnodiging laten afzeggen.” En, zegt Rondas nog: “Begrijpelijk voor iemand die de zesde staatshervorming als een stap vooruit voor Vlaanderen beschouwt.”

P.S. (1)
Voormalig radiomaker (bij Klara) Rondas is lid van de Gravensteengroep en een felle voorstander van een radicaal confederalisme.
Sinds enige tijd heeft Vincent Van Quickenborne (en met hem geheel de VLD) het confederalisme afgezworen.
P.S. (2)
Is het dan de burgemeester geweest die asap Bart Sturtewagen (hoofdredacteur van “De Standaard”) als gastspreker heeft uitgenodigd?