De kabinetten (van de N-VA-schepenen) geraken moeilijk gevuld

Sinds begin deze maand is nu ook Steven Lecluyse (N-VA-woordvoerder) aangeworven als halftijdse deskundige bij de drie N-VA-schepenen. Zij hebben dus nu 2,5 deskundige en een halftijdse administratieve medewerker in dienst.
Het nieuwe bestuur voorziet dat men 14,5 kabinetsleden mag aanwerven of plukken uit de administratie.
Op dit moment (in elk geval was dat vorige week nog zo) zijn er twee functies van kabinetsattaché en een halftijdse administratieve medewerker vacant.

De kabinetten van de burgemeester en zijn twee VLD-schepen zijn al ruimschoots bediend. Zij hebben niet minder dan acht personen in dienst: 1 kabinetchef, 1 attaché, 1 deskundige, 1 voltijdse en 3 halftijdse administratieve medewerkers, plus 1 chauffeur.
Bij de drie SP.A-schepenen werken slechts drie personen: 1 attaché, 1 deskundige en 1 administratieve medewerker. Allen voltijds en schepen Philippe De Coene liet al in een persbericht min of meer weten dat dit volstond.
Waar men die twee attachés gaat parkeren weten we niet.
Misschien laat men die functies wel open staan, in het kader van de aangekondigde bezuinigingspolitiek. Attachés zijn van het niveau A.