Telkens ambras met die levering van smeltmidelen

Schepen Guy Leleu is er nog nooit in geslaagd om tijdens de zomer chemische smeltmiddelen voor de gladheidsbestrijding aan te kopen. Dit jaar was het bijna gelukt maar bij de opening van de offertes midden juli bleek er verwarring mogelijk over de juiste prijzen: met of zonder BTW? Het inschrijvingsformulier leek niet duidelijk. Kortrijkwatcher vond dat vreemd.
Er zijn nu eindelijk weer (3) offertes binnen. Van een tot op heden in het wereldje van het strooizout onbekende kandidaat (Khan’s uit Antwerpen) die een onwaarschijnlijke prijs vroeg voor zout in zakken.
Wat stom. Uitgesloten uit de competitie !

De bekende NV Zoutman uit Roeselare deed weer mee aan de aanbesteding. Nog wel met de laagste prijzen. Maar helaas. Meneer Zoutman vergat de eerste pagina van het inschrijvingsbiljet in te vullen en op te sturen.
Daarenboven voldeed hij niet aan de technische eisen omschreven
in het bestek. Stom hé? Om niet te zeggen: DOM. Zoutman toch ! Waarom doe je dat? Toch niet met opzet?
Weet schepen Leleu daarvan?

Wie wint er dus opnieuw? Raad maar eens 1 keer.
Het zoutbedrijf Quatannens uit Gistel. Voor lot 1 vraagt Qsalt 147,92 euro per ton, geleverd in zakken van 25 kg. Voor lot 2 (levering in bulk) is de prijs 77,43 euro per ton. Beide prijzen inclusief BTW. De bedragen liggen 14 en 4 procent onder de raming.

Positief voorstel hoor, hierna.

Voor de zoveelste keer. Alle gemeenten-vennoten van IMOG schrijven voor de winter van 2013-2014 een gezamenlijke aanbesteding uit. Taak voor de nieuwe schepen van milieu om dit te realiseren. Ja toch?