Kortrijkwatcher op retraite

Niet voor niets, beste lezer, hebt u uw elektronisch lijfblad Kortrijkwatcher al een tijdje gemist. Heel de redactie heeft zich ter bezinning teruggetrokken in een luxe-spa-hotel in de tropen. De meedogenloze machtsgreep van Quickie, hierbij gesteund door de rancune van gewezen SP-schepen De Coene en de tsjevenhaat van schepen Maddens, bracht een enorme consternatie teweeg op de redactievloer. De directie vreesde zelfs even voor het voortbestaan van de krant.

Ter illustratie. Op een bepaald ogenblik weigerde onze kuisvrouw nog om het bureau van onze stagiair-beroepsjournalist (SBJ) op te ruimen. Waarom? Gewoon omdat hij – nog jong zijnde – in onze kantoren en zelfs in stad rondzeulde met een lijstje van in zijn ogen volwaardig capabele nieuwe schepenen in de monstercoalitie. Allemaal dertigers en jonger.
Een Arne VDD bijvoorbeeld als burgemeester. Maar dus g̩̩n De Coene, g̩̩n Byttebier, g̩̩n Lemaitre, g̩̩n Maddens, en Рook geen Van Quickenborne in het College. Te oud. Sindsdien scheldt de kuisvrouw (SBJ) dagelijks uit voor JEUNIST !

En dan.
Onze onderzoeksjournalist Dieppe Troot zit sinds die beruchte verkiezingsnacht in zak en as. Hij moet een beetje krampachtig lachen met de door de stadscoalitie nu al beloofde transparantie van bestuur. Heeft tot op heden geen weet over de ware toedracht van de coup. Over de wijze waarop de mandaten worden verdeeld. Weet tot op vandaag niet wie naar Leiedal mag, of wie VLD-schepen wordt.

Tenslotte is het ook niet goed gesteld met onze senior-writer. Meer dan ooit een brombeer van jewelste. Hij weigert nog steeds om de term “stadscoalitie” in de mond te nemen. De combinatie van links met rechts en nog meer rechts-nationalistisch is en blijft voor hem iets van een monster hebben.

Maar goed.
Na enige modderbaden in ons spa-hotel en een gedegen tussenkomst van onze ombudsman is besloten dat kortrijkwatcher zoals voorheen een kritische observator van de Kortrijkse politiek zal blijven. Geen schroom zal vertonen om onze nieuwe bestuurders publiekelijk ter verantwoording te roepen, integendeel.
Onze senior-writer in het bijzonder zal niet dulden dat burgemeester en een enkele schepen de reguliere media bespelen. Wakkere burger, blijf maar uitkijken naar uw lijfblad KW !