Quote van de dag: “Het vreemde is dat het hem altijd lukt”

“De Morgen” van vandaag (pag.6) laat de ex-vrienden van de toekomstige burgemeester van Kortrijk aan het woord. Dat zijn er dan vier: Jean-Marie Dedecker, Louis Tobback (toch nooit vriend geweest?), Bert Anciaux en Stefaan de Clerck.

We laten de huidige Kortrijkse burgemeester Stefaan aan het woord:
“Met Van Quickenborne weet je dat hij soms politieke capriolen heeft en dat er dingen kunnen gebeuren. Zijn stijl is er een die totaal verschilt van de mijne. Krachten bundelen, duurzaam handelen tegenover wispelturigheid en wisselvalligheid. Het vreemde is dat het hem altijd lukt.”

Even verder in DM van vandaag beweert ex-vriend Bert Anciaux dat hij Quickie in de politiek heeft geloodst en dat hij Q veel heeft geleerd.
Bert !
De grote leermeester van de toekomstige burgemeester van Kortrijk is Machiavelli. Vincent heeft dat boek “Il Principe” verslonden. Het is sinds jaren zijn bijbel. (Wat kortrijkwatcher hier nu poneert is geen stijlfiguur. HET IS ZO !)

LDD beweert in DM dat Vincent geen moraal heeft. Pff.
In de bijbel van Q staat dat het doel de middelen heiligt. Dat is ook een ethiek, weliswaar geen deontologische maar wel een teleologische. Zelfhandhaving en machtsverwerving is het enige beginsel voor een politiek leider en immorele middelen blijken het meest succesvol. Daar kan schepen Wout Maddens geheel in meegaan. Dat is niet zo’n brave hoor, als hij er naar uitziet.