Wat bruikbare, wetenswaardige info over Buda Beach

Het kleine strand aan de Leie, vlakbij de Collegebrug, kent dezer dagen een ware overrompeling. Vandaar dat kortrijkwatcher aan onze lezers Рzonnekloppers zonder geld om op reis te gaan Рwat gespreksstof aanbiedt voor gepeperd gekeuvel. Informatie ̩n duiding die niemand kent en niet te lezen valt in de papieren perse, die van de dode bomen.
Daar gaan we.

* Stad heeft aan de uitbater waarlijk te weinig strandzetels (40) en stoelen (36) en tafels (8) ter beschikking gesteld. Op warme avonden eigen stoel meebrengen.
* Raad maar eens in uw gezelschap hoe groot het strand is. 156 m². De zandbak is gevuld met gerecupereerd zand, komende van de beachvolley op de Grote Markt. Voor het vervoer kreeg de firma Lavaert 2.000 euro. Het zand zal tweemaal gereinigd worden door een gespecialiseerde firma. Sandmaster Strasbourry vraagt daarvoor 3.000 euro.
* De concessie is gratis ! De uitbater dient enkel 1.000 euro te betalen voor het waterverbruik en het gebruik van materialen.
* Nochtans was er slechts één kandidaat om de zaak te exploiteren. De minzame Bob Talpe uit Kuurne. Heel bekend geraakt door zijn horaca-verleden: de Kameleon in Heule, de Caravan op de Veemarkt, Las Palmas op de Vlasmarkt. Nochtans kunt u met Bob over wat veel anders praten dan over zwart werk in de horeca. Bob heeft namelijk een opleiding achter de rug als maatschappelijk assistent, sector socio-cultureel werk. Beroepshalve is hij nochtans eerder bezig met decorbouw en interieurvormgeving.
* Bob is een muziekliefhebber, van het rustige genre. Blues, bossanova, fado, iets indisch ook.
* Wanneer wordt u geacht niets meer te bestellen aan de bar?
De zaak moet wel sluiten om 21 uur. Tot 2 september is de bar iedere dag open vanaf 13 uur. Daarna – en tot 15 oktober – moet de zaak minstens op zaterdag en zondag geopend zijn.
* Als u een glas gebruikt mag de barman statiegeld vragen. (Bob doet het blijkbaar niet.)
* Zowel de exploitant als Stad mogen passende activiteiten organiseren op de site.
* De grond is niet van Stad, wel van de NV Waterwegen en Zeekanaal.
* U bent niet verplicht om iets te consumeren. En het toilet is vrij te gebruiken. Sterke drank kan niet.

Zo. Nu weet u weer alles.
Overbluf uw gezelschap met uw kennis van zaken.