40 uitklapbare luiertafels

Alweer goed nieuws hier in deze elektronische krant.
Het stadsbestuur is van plan om in de toiletten van een 40-tal stadsgebouwen (sportcentra, musea, dienstgebouwen, ontmoetingscentra, enz.) luiertafels te installeren. Van het type uitklapbaar en aan de muur bevestigd. Zullen dienstig zijn om baby’s tot op de leeftijd van 36 maanden te verversen. Vandaar dat in het bestek bepaald is dat de tafels een gewicht van 100 kg moeten kunnen torsen. Afmetingen: 85 cm x 50 cm.
De oorspronkelijk raming bedroeg 19.360 euro (inclusief BTW). Zeven firma’s werden aangeschreven om deel te nemen aan de onderhandelingsprocedure. Er liepen drie offertes binnen. De firma BOMA uit Antwerpen won met de laagste prijs: 10.019 euro zonder BTW en 12.123 euro met BTW.

P.S.
Als de luiertafels uitsluitend in de damestoiletten komen, dan kunnen we toch wel spreken van discriminatie ten opzichte van de vaders.