Wat kost dat designtoilet aan Sint-Rochuskerk?

Update onderaan

Het designtoilet is eindelijk ingewijd.
Alweer een prachtig staaltje van de bestuurskracht van ons schepencollege. De studieopdracht voor de bouw van de sanitaire ruimte (met een geïntegreerde hoogspanningscabine) is door de gemeenteraad gegund aan NV Snoeck en Partners op 9 februari 2009. Raming van de kostprijs was toen 110.000 euro. In juni 2010 is een algemene offerte uitgeschreven en bij de opening van de offertes in augustus 2010 bleek er slechts één inschrijver te zijn. Verhofsté uit Zele. Moet kunnen, alleszins voor politiek-amorele schepen Guy Leleu.
Kostprijs: 129.145,50 euro zonder BTW. (Met een BTW van 21 procent zou dat 156.266 euro worden.)

Een gazet (Kortrijks Handelsblad, pag. 22) schrijft vandaag dat het toilet 130.000 euro heeft gekost. Zonder of met BTW?
Andere gazetten hebben het over 170.000 euro.
Wat is het nu eigenlijk? In elk geval kloppen geen van beide cijfers met de gegevens uit de notulen van het schepencollege of de gemeenteraad.
Schepen Guy Leleu blijft de gemeenteraad wat uitleg verschuldigd.
Als de meerprijs meer dan 10 procent hoger ligt dan die van de raming moet de zaak alleszins opnieuw geagendeerd in de gemeenteraad.

P.S.
Voor de geïntegreerde hoogspanningscabine betaalt Gaselwest (Eandis) een eenmalig bedrag van 5.000 euro.

UPDATE
* Nu er in de pers en op facebook zoveel commotie is rondom de zaak toch even vermelden dat in de gemeenteraad van februari 2009 de komst van een (duur) designtoilet niet enkel door de meerderheid (CD&V en VLD) werd goedgekeurd, maar ook door de Progressieve Fractie (SP.A en Groen). Het Vlaams Belang onthield zich.
* Schepen Guy Leleu laat nu in de pers weten dat de hoogspanningscabine 10.000 euro heeft gekost. Hij zegt niet (en de pers weet het weerom niet?) dat Stad daarvoor 5.000 euro kreeg. Waarom vraagt het stadsbestuur geen 10.000 euro aan Eandis?
* Schepen Guy Leleu zegt nu dat de keuze voor het toilet dateert van vijf jaar geleden. De studieopdracht dateert van drie jaar geleden.
* Persjongens vragen niet naar de kosten van de studieopdracht. En wat daar uitkwam. (Weten ze veel.)
* En nog ten overvloede. Guy Leleu is de meest amorele schepen die de gemeenteraadwatcher van KW ooit heeft gekend. Maakt ongestoord de perse (van de dode bomen) van alles wijs, en overigens de gemeenteraad ook. Met zijn geerthoste-humor.