Cebu rockt ! (2)

“We reizen om te leren.”

Als de website van Stad Kortrijk tekortschiet in zijn taak (openbaarheid van bestuur) dan is daar nog de krant kortrijkwatcher om redding te brengen.
U weet alreeds dat enkele enthousiaste meiden ergens een fuif organiseren met het oog op het verzamelen van fondsen voor het bekostigen van hun inleefreis van drie weken naar Cebu City op het gelijknamige Filippijnse eiland. We hebben met die stad in het verre oosten namelijk een stedenband. Die meiden weten dat nu.

Geen iemand Kortrijkzaan die dat weet, van die stedenband met meiden van hier en daar, of hebben we nu er al genoeg over verteld?
Ter voorbereiding van de reis is alreeds binnen de Noord-Zuid raad een werkgroep opgericht. Op 16 en 17 april is er hier een “voorbereidingsweekend” gepland. Waar? Maar ginder was er al weekend op 26-27 februari in de Nederlandse gemeente Haarlemmermeer. Hoe dat zo gekomen is, dat weet niemand.

Wat u ook niet wist, dat is dat een derde van de reiskosten wordt betaald door de Noord-Zuid raad en Stad. Stad komt met maximum 5.000 euro over de brug voor de vliegtickets en betaalt ook de verzekeringen. Een derde betalen de deelnemers zelf en nog een derde moet komen van fondsenwerving.

De Kortrijkse groep bestaat uit 8 jongeren en 2 begeleiders.
Zij worden vergezeld door 12 jongeren en 2 begeleiders uit Haarlemmermeer.
Die Nederlandse gemeente heeft immers ook een stedenband met Cebu City. Al sinds 1992. (Vandaar gaan vooral pompiers heen en weer op snoepreis.)

Wie de zoekterm “Cebu” intikt op de website van Haarlemmermeer krijgt als antwoord: “niets gevonden”.
Maar de Vereniging Haarlemmermeer-Cebu (VHC) heeft een aparte website.
De laatste nieuwsbrief aldaar dateert van april 2009. Over de inleefreis van deze zomer en de voorbereidingen ervan geen woord.

P.S.
De vroegere burgemeester van Cebu (den Tommy, kwam wel eens naar Kortrijk) is heel ziek geweest en is daarvoor behandeld in de Verenigde Staten. (Hij heeft daar gestudeerd.) Jongeren ! Discreet vragen hoe het met hem gaat. Stel dat hij dood is en jullie dat nog niet weten, na vier dagen voorbereidingsweekends.