Spoedbericht voor onze lezers in woonzorg- en dienstencentra

Deze elektronische krant KW wordt via Tinternet in onze woonzorgcentra (Sint-Jozef, Ter Melle, De Nieuwe Lente, Biezenheem, Lichtendal) en de lokale dienstencentra (De Zonnewijzer, ‘t Cirkant, De Zevenkamer, De Condé, De Weister) gretig gelezen.
Hierbij dus een bericht “ad valvas”. Eigenlijk een waarschuwing.

Vanaf 1 januari zullen de zgn. “betere dranken” in al uw cafetaria in prijs stijgen. Net deze die u dus dagelijks nodig hebt. Het gaat om speciale streekbieren en wat hartiger dranken. Een porto gaat naar 2 euro. De sherry idem. Martini 1,7 euro. Een Carlsberg zal 2,1 euro kosten. Westmalle Triple: 2,30 euro. Het OCMW is van oordeel dat de prijzen van dit soort dranken meer marktconform moeten gemaakt. Zo’n cafetaria in de LDC mag geen spotgoedkoop buurtcafé worden.

Vanwege de crisis en het weinige zakgeld dat bewoners van woonzorgcentra krijgen, blijven de prijzen voor “basisconsumptie” evenwel ongewijzigd. Koffie bijvoorbeeld: 1 euro. Pilsje: 1,10 euro. De prijs voor een glas wijn (1,60 euro) en een fles (8,30 euro) blijft ook onveranderd.
Men zegge het voort!