Kalm weekeindje voor CD&V-fractieleider Pieter Soens

Pieter Soens, Kortrijks notabel uit Heule, meldde gisteren om 15 uur op Facebook dat er hem een kalm weekeindje staat te wachten. Hij geeft een opsomming van zijn besognes. Vriendelijke gast hoor. Empatisch. Ge kunt er niet kwaad op zijn, ook al doe je zo goed je best. Prototype van een tjeef, alhier. Een echt probleem. Soort personificatie van immanente gerechtigheid.

Vandaag zaterdag: “bezoekske aan jeugd van KdNS Heule + etentje kaarters Watermolen met daaropvolgend kaartje leggen + receptie Vrijwillige Brandweer Kortrijk + frieten met stovers Chiro Tsjoef + kaarting Den Hert.”
Morgen zondag: “vervolg kaarting KdNS Heule + festijn Broederschool + voetbal Lauwe-Heule + overwinning vieren.”
En gisteren had hij het ook al zo druk: “jubileum + kaarting KdNS Heule jeugd + toneel + aperitiefke erna.”

Raadslid Soens vertelt graag en vaak op facebook wat hij zoal doet of van plan is om te doen. Gaat altijd over reizen (waar hij is geweest of nog gaat), toneel, voetbal of een ander volksvermaak. Nooit over zijn politieke taken, zelfs niet als er die dag of over volgende week een gemeenteraad is gepland. Maar als FB-vriend lees je empatisch mee. Zegt dat het goed is. Doe zo voort. Pieter, ge zijt een toffe gast. See you, crocodile. Ge begint op minister Quickie te gelijken.

Zo begrijpen we waarom de fractieleider van de heersende CD&V-meerderheidspartij nog geen enkele keer iets zinnigs wist te vertellen op de zittingen. Hier herhalen we het, want het is nodig, in het kader van de verkiezingen van 2012: nog geen enkele keer wist Pieter iets te zeggen waar we zouden naar kunnen opkijken, als Kortrijkzaan. Hij is er ook nooit met zijn gedachten bij. Laatst stelde hij nog een vraag die al was gesteld. Vergat een keer dat moest gestemd worden.

Maar zo begrijpen we wel waarom Soens vele stemmen haalt in Heule. Je hebt als kiezer het raadslid dat je verdient. Hard werken in en voor een gemeenteraad brengt geen enkel electoraal voordeel op. Triestig, maar het is zo. Tussen de mensen staan, ja. Grapjes maken en rondjes geven, dat wel. Stemlokaal: DEN HERT. (Niet ernaast.)

P.S.
Pieter is – zonder veel mededinging voor die overheidsopdracht – de vaste huisadvocaat van het Kortrijkse OCMW. Dat brengt veel werk met zich mee.