Burgemeester krijgt nieuwe dienstwagen

Het Kortrijks College van Burgemeester en Schepenen (CBS) beschikt over drie dienstwagens: een Audi A6 break, een Volkswagen Sharon monovolume, en een oude Volvo S80.
Die oude Volvo is nu aan vervanging toe. Het CBS gaat daarom op zoek naar een nieuwe wagen “met de nodige uitstraling”. Die wagen met de nodige uitstraling wordt het nieuwe transportmiddel van waarnemend burgemeester Lieven Lybeer, tenminste als de levering nog kan gebeuren alvorens Stefaan De Clerck het ambt weer daadwerkelijk opneemt. (Stef staat te popelen!)
Het bestek kennen we niet. Is de uitstoot van gassen een criterium? Moet er een GPS bij? Een frigo? Een geluidsalarm bij achteruit parkeren? Een dodehoekspiegel? Een scheerapparaat voor Borat?

De Audi is al sinds 2006 de enig ware burgemeesterswagen. Via een leasing met Dexia Auto Lease aangeschaft en geleverd door de plaatselijke garagist Vanderhaege. Een contract dat nog loopt tot november 2011. De oorspronkelijke huurprijs bedroeg toen 554,09 euro per maand (exl. BTW). Maar NA de offerte heeft Stefaan De Clerck om allerlei bijkomende gadgets gevraagd, zodat daar per maand 32,48 euro bijkwam. Totaal per maand toen (incl. BTW): iets van 817 euro.

Voor de leasing van de nieuwe dienstwagen zijn drie firma’s uitgenodigd voor de “onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking”. Opnieuw Dexia Lease Services uit Sint-Joost-ten-Node, en daarnaast nog NV Monserez en Novabil uit Kortrijk.

De raming bedraagt nu 60.000 euro (excl. BTW) voor een periode van 5 jaar. Dit maakt 1.000 euro per maand. Inclusief BTW zou het gaan om 1.210 euro per maand.
Waarschijnlijk bedraagt de pure huurprijs minder (850 euro?). En moeten daar nog allerhande zaken bijgeteld: rente voor een lening, verzekering?
Raadsleden moeten het maar eens uitzoeken want het nodige krediet is pas voorzien bij de tweede begrotingswijziging. Art. 010/748-54. Op deze begrotingspost “verwerving van transportmateriaal in leasing” staat momenteel niet eens een bedrag vermeld.

P.S.
Onze burgemeester zou met zijn dienstwagen veel meer uitstraling krijgen als hij ergens zou arriveren met een 2PK, zo denkt onze kuisvrouw althans – daar – over.