Ludieke fietstocht langs de villa’s van Kortrijkse euromiljonairs

Zaterdag aanstaande 3 juli organiseert de PVDA West-Vlaanderen een zogenaamde Dallas-fietsroute doorheen de landelijke omgeving van Kortrijk waarbij men ook even zal halt houden bij een aantal villa’s of kastelen van plaatselijke euromiljonairs.
De start is om 9u30 aan het o.c. Den Bouw in Bellegem. Twee euro inschrijvingsgeld voor de verzekering. Men kan ook deelnemen aan een BBQ voor de prijs van 13 euro of 8 euro voor kinderen. Hiervoor vooraf inschrijven.
De route wordt pas achteraf kenbaar gemaakt. Een tochtje van 25 km. Een must voor wie de meer lommerrijke en rustige plekjes in onze omgeving wil leren kennen. Tine, de zus van Herman Van Rompuy doet mee. Broer niet. Gidsenkring ook niet. De ministers Stefaan De Clerck en Vincent Van Quickenborne lieten zich verontschuldigen. Franceska Verhenne (OCMW) heeft andere verplichtingen.

Bedoeling is aandacht te vragen voor de zgn. miljonairstaks die de PVDA op de politiek agenda heeft geplaats. Een bijdrage van 2 à 3 procent op de allerhoogste fortuinen. Zie www.miljonairstaks.be.
Meer info? Bij Filip Desmet. Tel. 0486/452163.
Email: perspvdavl@telenet.be.

Zeer benieuwd of daar in de lokale perse enige nieuwswaarde zal aan gegeven worden.

Kortrijk had ooit de bijnaam “het Texas van Vlaanderen”.
Nu alweer constructief voorstel. BBQ houden in het het park van het kasteel van Marke, bij Manu de Bethune. Een filantropische familie.