Quote van de dag: “onze” wervingscampagne

Onze burgemeester in ‘De Standaard’ van zaterdag 10 mei, rubriek “Economie en Financiën”.

“Tegen september volgend jaar komen er 600 nieuwe jobs bij in een nieuw groot winkelcentrum met 85 winkels, in de binnenstad. Waar gaan we die halen? Ik heb al om informatie gevraagd aan het bestuur van Gent en aan de Gentse VDAB, die een paar jaar geleden op korte tijd 2.000 man moest aanspreken voor Volvo.
Onze wervingscampagne zal ook Franstaligen moeten aanspreken, dus zullen er taallessen moeten komen.”

Met andere woorden: onze Kortrijkse burgemeester heeft op zijn eigen een nieuwe kerntaak voor Stad (een overheidsbestuur) gevonden en bedacht.
Gemeenteraad weet weer nergens van.
Stadsburgemeester van Eurodistrict en BID zal winkeljuffers en schoonmaaksters aantrekken en aanwerven voor privé-bedrijven in het megacomplex K van de NV-Sint-Janspoort. En voor taallessen zorgen. Taak van de burgemeester.

Awel, ja, als burgemeester daar nu ook wil voor zorgen.
Voor ons niet gelaten. Maar niet op ons kosten.