Stefaan De Clerck is charming, isn’t he ?

Op 5 november is er op de engelstalige weblog van wereldwijd bekend schrijver Arnon Grunberg een curieuze discussie losgebarsten over de kwaliteiten van niemand minder dan de Kortrijkse burgemeester.
Dat komt omdat Grunberg op 3 november, samen met “amante”, in een excellent restaurant ter stede heeft gedineerd met de burgemeester.
De Hollandse schrijver heeft hoogstwaarschijnlijk het gezelschap bij dit etentje niet vrij gehouden. (Een Dutch party of diner is er een waarbij de gastheer zijn gasten laat betalen.)
Arnon is vol lof over Stefaan.
Het is een “charming and intelligent mayor.”

Ene Jan Thys reageert nog dezelfde dag: “Stefaan is charming, isn’t he, although I am not a fan.”
Waarop Grunberg weer: “Stefaan is very charming and not stupid.”
Reactie van Thys: “About Stefaan, I can even say that he looks good, although I am not a gay. Yes, he is not stupid (one of the better CD&V, I think).”
Intussen geeft ene Lila de URL van de burgemeester prijs. (De weblog ligt sinds lang stil.)
Nu wil Grunberg een second opinion. Hij zegt: “I ‘ll ask amante if he is handsom”.
En hiermee viel de discussie stil…

Wie gaat ermee door?
www.arnongrunberg.com

P.S.
Tijdens het etentje van 3 november had de burgemeester het over de politieke toestand in België.
Hij voorspelde toen dat er de volgende week een crisis zou losbarsten die zou leiden tot een “emergency-government” tot in 2009. Is toen voor het eerst de term ‘noodregering’ gevallen?
Burgemeester wou ook nog kwijt dat we op de duur allemaal Europeanen zouden worden. Nationale staten zijn een uitvinding van de 19de eeuw en voorbijgestreefd.