Mayor’s Charity Dinner for Mr. & Mrs. Lieven Lybeer (2)

Komend weekend zal onze township het minstens drie dagen moeten stellen zonder Connie en Lieben. ‘t Zal raar doen, in het straatbeeld. Maar u bent tenminste nu al verwittigd.
Om welke tijd het gezelschap bijvoorbeeld zondag a.s terug zal arriveren is nog te berekenen. Zie voetnoot 3.
Politie is verwittigd over leegstaande sociale woning vanwege vakantie.

Het echtpaar vertrekt me dunkt nu vrijdag a.s. alweer naar onze zusterstad Windsor-Maidenhead.
Niemand die het weet. De Gildemannen? De Unie van de Zorgelozen? Wij allemaal (kwantitatief), van die zustersteden. Waartoe dat allemaal (kwalitatief) dient?
LIEBEN TOCH ! Zet dat toch een keer op uw website. Dat we in de gilde weten.

Waarom mogen wij Kortrijkzanen dan nooit eens onze mandatarissen uitwuiven als ze in onze naam op dienstreis vertrekken? Meer zelfs: op buitenlandse, diplomatieke missie. Om Kortrijk op de wereldkaart te zetten ?
Op het station? Op het vliegveld?
Hebt u zich dat al een keer – ernstig nu – bij uzelf dan afgevraagd?
WIJ hebben er toch voor ze gestemd? Wij zien ze toch graag, en omgekeerd? Als het niet waar is, moeten ZIJ het maar een keer zeggen. WIJ doen niet voort met zo’n liefdadigheidgasten. Het is toch waar zeker? Alstublieft zeg. Nu gaat het om het EURODISTRICT.

Onder Hitler of Dewinter zou het terzake uitwuiven wel wat anders zijn geweest! Of onder nieuw VB-raadslid Eric Flo, hier en nu.

Dat was een woord vooraf. Peptalk.

Net als vorig jaar is schepen Lieben Lybeer en eega afgevaardigd op een Mayor’s Charity Dinner. Zie stuk van 22 februari 2006.
Al vergeten dat de “Deputy Mayor of Kortrijk” laatst nog (7 november vorig jaar) met zijn honourable wife aan representatie deed ter gelegenheid van het concert “Flanders Remembers” in de Chapel van de Royal Hospital, Chelsea. Londen. “Especially for the occasion” waren zij daar. Geen Bral, toenmalig schepen van cultuur. De receptie werd verzorgd door 42 studenten van St.Nicholas School of Catering. Plus hun tutors. Of course met Belgian beer.

Vorige keer ging het liefdadigheidsfeest van Maidenhead door in de ‘Desborough Suite’ – soort schouwburg – van de Town Hall. Zo’n decor moet toch vreemd aandoen voor een bij de kaders en kardinaal Cardijn gestaalde ACV-gildeman? (De grandeur van Maidenhead is met Ascot en Eton niet te vergelijken met die van Kortrijk.) En onze schepen weet toch – als fervente voorstander én grote geldschieter van alles wat met “sociale economie” heeft te maken – dat caritas nergens toe leidt?

De opbrengst bedroeg toen 3000 pond (weet de schepen dat al?) en ging naar de Thames Valley and Chiltern Air Ambulance Trust. Concreet: naar het onderhoud van een overjaarse helicopter die volgend jaar zeker moet vervangen worden. Tickets kostten toen 40 pond, exclusief de wijn.
Nu betaalt Stad 150 euro voor het etentje.

Wat de (persoonlijke) inbreng van schepen Lybeer (Stad) in de sponsoring toen is geweest laat zich raden, maar ook dit keer heeft onze député van de burgemeester opnieuw relatiegeschenken mee voor een onbekend bedrag.
En wat voor? Stel u voor: een grote reproductie van een bladzijde uit www.kortrijkwatcher.be. Bestaat hoor.

Vorige keer begaf Lieben zich met de wagen naar Maidenhead en kreeg daarvoor een kilometervergoeding van 32,5 centen. Wordt het nu een vliegtuig als vervoermiddel? In elk geval komt een bedrag van 175 euro ongeveer overeen met een ticket naar Heathrow.
Vorige keer kostte heel de bedoening 445 euro, zonder de relatiegeschenken, de reisverzekering en de wijn. Ditmaal 400 euro. Driedaagse City Trip. Overigens betaalde het “Twinning Committee” (gaat over zustersteden, ‘t is daar op zijn Engels nog erger dan bij ons) vorig jaar zelf het verblijf en waarschijnlijk ook de deelname aan het banket.

(“We zaten aan, aan het banket”, zei de betreurde Hollandse cabaretier Toon Hermans. Niet: “We zaten aan het banket”.) Hoe zegt men dat in het Engels?

Het wordt nu toch tijd dat we met zijn allen de schepen Lieben sponsoren voor de aankoop van een smoking. Telkens hij erop uittrekt moeten we die huren. 75 euro.

De kosten voor de uitstap worden gefinancierd door art. 76320/124-16 van de begroting. “Reis- en verblijfkosten personeel en mandatarissen”, in de rubriek “jeugd, volksontwikkeling, kunst” dan.
Daar staat 2.756 euro op. Vorig jaar: 13.475 euro !

Nog altijd niet gevonden waartoe het Mayor’s Charity Dinner dit jaar is opgezet.
Zelfs niet op de website van de “Royal Borough of Windsor and Maidenhead”. www. rbwm.gov.uk.
Ook niet in de rubriek aldaar, speciaal gewijd aan de zustersteden. Het “twinning committee” met zijn “activities”.
Even bellen naar Lieben.

P.S. (1)
Zullen hoogst waarschijnlijk nog aanzitten, aan het banket:
tenminste onze eigenste zustersteden
– Bad Godesberg (Christoph Bruse en Barbara),
– Frascati (Amedeo Fracatini en vrouw)
– Saint-Cloud (Annie Valverde en Claudine Berthout).

Allemaal goede kennissen van het echtpaar Lieben Lybeer.
Het wordt een leuk weerzien. Zou er ook willen bij zijn. Met een tafelrede over de sociale economie, subsidiair de non-profitsector in onze town. Hoe “buurt- en nabijheidsdiensten” vertalen? Bledi?

P.S (2)
Niet vergeten, Lieben en Connie.
De Mayor van de Borough is nu councillor Margaret Cubley. Gemakkelijk te herkennen. Eerder volslank en grote bril. Heel gewoon kapsel. Goedlachs.
Hoe aanspreken? Na ‘formal introductions’ (“how is it with you?” ) als Madam Mayor. Alhoewel ze als titel draagt “The Worshipful the Mayor of the Royal Borough”.
Niet vragen van welke partij zij is.
ALTIJD TONG IN KAAK HOUDEN. Of snor.
Als u achteraf nog afspraken met Madam wil regelen om in de Gilde of de Zypte te resideren, hou er dan rekening mee dat zij zowat 650 engagements per jaar heeft. Zonder spreekuren. Dus: 6 weken tevoren bellen naar 01628 796223.
Zie voor alles en nog wat (ook de biografie, als u op een goed blaadje met Madam wil staan) op www.rbwm.gov.uk/web/members_mayoralty.htm.
Email: mayors.parlour@rbwm.gov.uk .

P.S (3)
Zondag is summertime.
Hoe laat zal Connie in Maidenhead de wekker zetten om samen met Lieben op te staan en tijdig in Kortrijk terug te zijn, ter voorbereiding van het schepencollege van dinsdag?
Engeland (onderdeel van U.K) is een raar land. Ze rijden daar links.
GMT does not switch on summer time!
UK switches to British SummerTime (BST) witch is an hour ahead of GMT.
Ja, GMT = UK Standard Time.
En UK Summer Time = BST. GMT + 1.
Maar GMT is een verouderd begrip. Kenners hebben het nu over UTC, Universal Time Coordinated. Vrijwel gelijk aan GMT, maar gebaseerd op de atoomklok.
Connie! Blijf gewoon minder lang treuzelen in de badkamer en je komt er wel.
Als er geen mist is over het Kanaal. Engelsen zeggen dan dat Europa is geïsoleerd. Goed grapje Lieben, voor aan het banket aldaar. Gele lachjes verzekerd.
_____

Maar dat is politiek !
TOT ZOVER HET WERELDNIEUWS.
TERUG NAAR DE STUDIO’S VAN WTV.