Hij gaat voluit voor Kortrijk

“IK GA VOLUIT VOOR KORTRIJK”.

Dat zegt onze burgemeester weer eens in een dubbelinterview met zijn dochter (Marie De Clerck), verschenen in De Standaard van 12 augustus 2006.De vraag was: “Neemt u in 2007 deel aan de federale verkiezingen?”

Antwoord:
“Ik ga voluit voor Kortrijk. Ik ben de stad volop aan het verbouwen en ik wil dit project afwerken. Maar voor een burgemeester is het essentieel dat hij een poot in Brussel houdt. Dus doe ik met volle energie en goesting mee aan de federale verkiezingen.”Volgende vraag: “En als men u een ministerpost aanbiedt?”
Stefaan: “Ik ga niet naar Brussel om minister van de regie der gebouwen te worden”. 

Slotvraag: “En minister van Justitie?”
Stefaan: “Ook niet. Ik zal nooit met hetzelfde elan hervormingen kunnen doorvoeren als in mijn vorig mandaat. Als burgemeester kan ik mijn ideeën in realiteit omzetten, met snel resultaat.”

Repliek van Marie De Clerck: “Vader is u nu het gelukkigst.”

P.S.
Zou vader ook niet gelukkig zijn als minister van Cultuur?