BREAKING NEWS/ Vladimir Norov komt naar Kortrijk

(Wees gerust, de serie over onze stemmenkanonnen wordt nog verder gezet.) Maar eerst nu dit.
——————-
HE. Mr. Vladimir Norov komt op 5 april naar Kortrijk. Om 16u30 kunt u hem de hand schudden in het Meeting Center “Gruzenberg” van Kortrijk-XPO.
Weet u weeral niet meer wie Vladimir is?
De ambassadeur van de Republiek Uzbekistan. Ook “Head of Missions” bij de EU en zelfs de Nato.Kortrijk heeft in de republiek (het is een echte “republiek”, met een dictator als opperste absolutistische vorst) een zusterband met de stad Tasjkent.
Stad heeft ooit een keer een reis van Kortrijkzanen willen beleggen naar ginder. Veel inschrijvingen (1.750 euro).
Maar er zijn in Uzbekistan enkele “gruwelen” gebeurd waardoor het “verkenningsreisje” van oktober vorig jaar werd afgelast.

Als u meer wil weten over de huidige toestand in het volstrekt totalitair geregeerde Uzbekistan (aantal doden, politieke gevangenen, schendingen van de mensenrechten, corruptie) kunt u met vrucht onze vorige stukken raadplegen dd. 17 mei en 5 mei. Daar vindt u talloze adressen van websites in verband met Uzbekistan, en steden als Tasjkent.

Wat komt STALINIST Vladimir hier doen?
Om 16u30 (5 april) wordt hij begroet door Luc Van Rensbergen, directeur van het Meeting Center XPO. Vijf minuten later ook door Wilfried Dermul, de organisator van de COV-Trefdag. Vladimir zelf presenteert om 16u40 de hervormingen van het onderwijs in zijn republiek. Daarna (16u45 – het gaat vlug) presenteert Donish Kurbanov investeringsprojecten in het onderwijsveld van Uzbekistan. Donish is Chairman van de UZbek Company “Elxolding”.

Om 16u50 is er nog een modeshow van historische kledij uit de republiek. Het Uzbek theater “El-Meros” toont ook kostuums uit Babylon, Afrosiab, en dingen uit de periode van het Empire van Amir Temur.
De receptie start stipt om 17u20, met eten van de Uzbeekse keuken.

Geheel deze gebeurtenis is opgezet door het COV, afdeling West-Vlaanderen.
Dat is een bond van kristelijke onderwijzers !
Gelieerd met het ACV.
Het is om dood te vallen.

Ook alle mogelijke politici uit de regio zijn persoonlijk uitgenodigd door Vladimir zelf.
Dat is dus absoluut geen vrijblijvende gebeurtenis georganiseerd door een stel maffe kristelijke onderwijzers die geen kranten lezen.

En Kortrijk XPO is een concessiehoudster van Stad.
Het is algemeen bekend dat de directie van de XPO-Hallen niets moet weten van bijv. een erotica-beurs in zijn gebouwen. Het is zelfs ooit eens gebeurd dat burgemeester Jozef De Jaegere zaliger persoonlijk het licht ging uitdoen toen er een nogal pikante dame optrad in een modeshow. Bij Xpo-Kortrijk worden namelijk nog waarden en normen gehanteerd!

Nu ontvangt XPO dus de hoogste vertegenwoordiger van een door en door tirannieke president. Dat is zeer onkuis. Zijn baas is een groot schender van de mensenrechten. (Vladimir vindt dat er in zijn land “niet systematisch” wordt gefolterd. Ja, dat is nog waar ook waar: er zit echt geen systeem in.)

P.S. (1)
Op het moment waarop ik dit hier schrijf staat er op de landelijke website van het Christelijk Onderwijzersverbond nog niets over die trefdag. De ambassadeur is dus eerst met zijn (politieke) uitnodiging en met de toelichting van het programma. Dat is wel degelijk een politiek statement.
Zeer benieuwd of alle kristelijke onderwijzers (zij die wél het wereldnieuws volgen) zijn opgezet met deze manifestatie.
Laat ons de Trefdag wel met een gebed beginnen. Al was het maar voor de vele slachtoffers van het regime.
Op de webstek van COV-West wordt er wel een programma aangegeven van de Trefdag (thema: school met cultuur) maar is geenszins sprake van het optreden van Vladimir Narov.

Vooruit, kortrijkzanen van links. Telefoneer even naar het COV. Schrijf een mailtje. Kijk ook eens wat er op internet zoal is te vinden over Vladimir en zijn land. Vladimir is niet het eerste het beste klein garnaal van achter het ijzeren gordijn hoor.
Tel. Wilfried Dermul: 050/35 53 82 of GSM 0475/913 562.
E-mail: wilfried.dermul@covwvl.be .
En als u met de ambassadeur zelf even een hartig woordje wenst te spreken, tel. 02/672 88 44.
E-mail: culture@uzbekistan.be .

P.S. (2)
Nu we het toch even hebben over de Hallen.
De bouw van halle 4 kostte 5.740.060 euro. Afbraakwerken 82.186 euro. Omgevingswerken en containerpark 437.950 euro. Uitrusting bar Atrium 51.640 euro. Vervouwing kelder Gruzenberg 60.442 euro. Totaal: 6,3 miljoen.
De concessieovereenkomst met Stad loopt nog tot 30 september 2025. Bij beëindiging van de concessieovereenkomst komen al die werken kosteloos toe aan de Stad.