Quote van de dag: “dit is geen topprioriteit”

Kortrijk (deelgemeente Marke) heeft ook een Cyriel Verschaevestraat.
Via de website van de ” Krant van West-Vlaanderen” liet schepen Philippe De Coene (SP.A) op 17 augustus laatstleden weten dat hij er persoonlijk voorstander van is om die naam te veranderen,  maar dat is “voor het bestuur geen topprioriteit”.

Natuurlijk niet.
Stel dat dit agendapunt (bijvoorbeeld door Groen…) zou ter sprake komen in de gemeenteraad van 11 september aanstaande, dan is het hek van de dam.
De tripartite  (met N-VA) valt in duigen.
Zij overleeft namelijk nog nipt dankzij de steun (de stemmen) van twee ex-VlaamsBelangers.
Hoe zouden die zgn. onafhankelijke twee raadsleden gaan stemmen bij zo’n explosief dossier?  En voormalig N-VA-schepen Catherine Waelkens? En de huidige VB’er Steve Vanneste???

Het wordt binnen de lokale  N-VA-partij en het bestuur (zo’n ruziemakers!) gegarandeerd een heel heikel punt.
Ook binnen het College van Burgemeester en Schepenen met een aartsflamingant als Rudolphe Scherpereel en bleiter AN zouden de gemoederen moeilijk te bedaren zijn.
Niet voor niets zegt de als dusdanig  algemeen erkende bevoegde schepen van cultuur An Vandersteene (N-VA) in “Het Laatste Nieuws” (19 augustus, pag. 37) dat men de discussie niet opnieuw zal voeren.
Ja, zo zegt de schepen, Verschaeve koos wel de kant van Duitsland in de Tweede Wereldoorlog.  En dan volgt een heel potsierlijke en uitermate relevante opmerking om een en ander te verschonen.
“Maar ah, dat deden toen veel Vlamingen.”

Au fond is dit de quote van de dag?

P.S.
Weet uw wat destijds wel een topprioriteit was bij de SP.A-schepenen?
De open ruimte op de site van Kortrijk-Weide – nog voor die was ingericht – stante pede omdopen tot Nelson Madelaplein.

 

..